24 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Urkers trakteren Schans op verse haring

Geplaatst op: 12 juni 2020

De jaarlijkse haringparty, georganiseerd door het Urker Vispaviljoen, werd dit jaar ondanks de coronacrisis ook weer in De Schans te Zwartsluis gehouen. Deze keer niet in de grote zaal van het woonzorgcentrum, maar op de oprit bij de ingang.

Vanaf vrijdag 12 juni 2020 gaat officieel het nieuwe haringseizoen van start. Het coronavirus zet een streep door de traditionele haringparty’s in ons land. Het eerste vaatje haring werd een dag eerder niet geveild, maar aangeboden aan de IC-zorgverleners van het Erasmus MC te Rotterdam. Vrijdagmiddag waren de zorgverleners en de bewoners van De Schans aan de beurt. Om half drie stond het Urker Vispaviljoen in samenwerking met Stichting De Nieuwe Schans voor de deur van het Woonzorgcentrum om de jaarlijkse happening in aangepaste vorm te vieren. Het personeel bezorgde de geliefde zilte lekkernij op de kamers.

Uit de enthousiaste reacties van de zorgverleners van De Schans was te horen, dat de smakelijke actie door hen en de bewoners bijzonder werd gewaardeerd. “Erg lekkere haring dit jaar. Lekker zacht en goed vol”, melden de Urkers. Het draaiorgel De Parel uit Meppel verhoogde de feestvreugde en speelde veel bekende liedjes. Jan van Kleef was aanwezig om de genietende senioren vast te leggen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice