28 maart 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

‘DuurSAMe Zeep Weken’ bij SamSam: zepen die blij maken

Geplaatst op: 13 april 2021

SamSam staat de komende weken volledig in het teken van de ‘DuurSAMe Zeep Weken’.

“We wassen en verzorgen ons lichaam en haar allemaal dagelijks met verschillende soorten producten”, vertelt eigenaresse Leontien Voorsluijs. “Op dit gebied kun je een mooie verduurzamingsslag maken. Veel van deze verzorgingsproducten worden namelijk verpakt in plastic, terwijl dat ook anders kan.”

SamSam wil mensen inspireren om ‘duurSAMer’ te leven en verspilling tegen te gaan. Naast het kwalitatieve aanbod aan gebruikte kleding heeft de winkel daarom ook een mooi assortiment aan duurzame (cadeau)producten. “Wij streven daarbij naar 100 procent circulaire producten en verpakkingen.”

Blij worden van HappySoaps

In een ‘duurSAMe’ zoektocht kwam SamSam uit bij HappySoaps. Leontien: “Dit erg kleurrijke en vrolijke zeepmerk staat voor 100 procent plasticvrije en natuurlijke verzorging. Een zeep waar zowel jij als het milieu blij van wordt dus. Maar het merk biedt veel meer: van natuurlijke lipbalsem, deodorant, shampoo tot conditioner. En het is bijzonder duurzaam in verbruik. Zo deed ik veertien maanden met een zeepbar: wat gelijk staat aan drie tot vier shampooflessen.”

HappySoaps gebruikt geen plastic in zijn productie, opslag en verzending. Leontien: “Hun vegan producten zijn ‘lief voor dieren en de planeet’. Dus geen palmolie en ‘rotzooi’ die slecht is voor je lichaam. Daar komt bij dat de HappySoaps in Nederland met de hand gemaakt worden. Met als positief gevolg: een lage CO2-footprint.”

Ambachtelijke en biologische zeep

Ook blij wordt SamSam van Werfzeep; een ambachtelijke, biologische zeepziederij in Utrecht. “Dit mooie bedrijf produceert eveneens plantaardige, palmolievrije en met de hand gemaakte zepen, bestaande uit biologische ingrediënten. Alle producten worden plasticvrij verpakt. Naast zeep hebben wij van dit merk onder meer scheerschuim, shampoo en allesreiniger.”

‘DuurSAMe’ missie

Beide zeepmerken sluiten perfect aan bij de missie van SamSam om mee te helpen aan een zo duurzaam mogelijke wereld. “Ten eerste door het kleiner maken van afvalbergen op onze aarde. Maar daarnaast: al het plastic dat niet geproduceerd wordt, hoeft later ook niet gerecycled te worden. Want hoe goed recyclen ook is: ook dat kost energie.”

Benieuwd of HappySoaps en Werfzeep wat voor jou zijn? Of op zoek naar een leuk ‘duurSAM’ zeepcadeaupakket? Leontien: “We vertellen je er graag meer over in onze vernieuwde winkel. De reacties die ik tot nu toe krijg op deze ‘duurSAMe’ zepen zijn in ieder geval erg positief. Mensen komen er echt voor terug.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice