19 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Active Creations leeft toe naar nieuwe locatie

Geplaatst op: 2 juli 2020

“Hoofddoel is niet om nog groter te worden, maar om onze huidige klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn”, merkt Hans Winter op wanneer hij door het nieuwe pand van Active Creations loopt. De directeur van het marketing- en communicatiebureau verwacht over een maand met zijn team te verhuizen naar het gloednieuwe pand aan De Grote Kranerweerd.

“Twee jaar geleden merkte ik eigenlijk al wel dat er meer ruimte nodig was dan we eigenlijk hebben aan De Mastenmakersstraat. We zijn daar in 2013 gekomen met het idee dat het team daar minimaal tien jaar kon werken. Maar al in kwamen 2018 de plannen om een nieuw pand te bouwen”, vertelt Hans.

Winter begon eind jaren ’90 als tiener met het bouwen van zijn eigen website: Autowereld.com. Op zijn slaapkamer in de Barsbeek was hij redacteur en eigenaar van de eerste en later tot beste van Nederland bekroonde autosite. “In de jaren daarna kreeg ik steeds vaker de vraag of ik voor bedrijven websites wilde maken. Fotografie, grafisch ontwerp en tekst kwamen daar ook bij kijken zodat de klant geen omkijken meer naar had naar marketing”, legt Hans uit, terugdenkend aan de beginjaren van Active Creations.

“Sinds 2005 doe ik het niet meer alleen. We zijn destijds gezamenlijk begonnen in het oude pand van boekhandel Driessen en vervolgens doorgegroeid naar de oude kerk (cgk -red.) aan de Mastenmakersstraat. Sinds januari werken we hier aan het nieuwe pand. Dat doen we overigens zoveel mogelijk met vakmensen uit Zwartsluis en omliggende dorpen. Terwijl zij hier aan ons pand bouwen, bouwen wij letterlijk aan hun merk”, vertelt Hans terwijl hij de redactie een rondleiding geeft door het lichtrijke gebouw.

Over vier weken wil Winter over naar De Grote Kranerweerd. “Gaat lukken, het ligt goed op schema. Het personeel heeft tijdens de verhuisperiode vakantie en dan ga ik aan de bak. Op die manier kunnen ze na de vakantie beginnen in het nieuwe kantoor”, legt Hans uit tegenover Zwartsluis Actueel. “Het wordt een kantoortuin zoals we dat zelf graag voor ons zien. Er zijn voorafgaand aan de bouw sessies gehouden met het personeel en op die manier zijn we tot een ontwerp gekomen. We hebben een ruime kantoorvloer waar alle medewerkers hun eigen werkplek hebben. Veel licht, veel groen en een riante kantine stonden ook op het wensenlijstje. Er komt een presentatieruimte, werkruimtes om in alle rust aan de slag te gaan en telefooncellen om ongestoord te bellen”, vertelt Hans.

Dan wil je vast het bedrijf uitbreiden, als je zo’n groot pand hebt? Winter beantwoord: “Daar ligt de focus in eerste instantie niet op. We hebben nu een mooie klantenkring in Zwartewaterland, Staphorst en de voormalige gemeente Brederwiede. Dat bevalt heel goed. Dat we groter worden is juist om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. We willen bedrijven compleet kunnen ontzorgen in hun marketing.”

Eigenaar Hans zat tijdens de coronacrisis wel even met de billen geknepen. “Ja, het kwam óók op ons af. Geen slapeloze nachten, maar we voelden het wel. Gelukkig wisten we de afgelopen maanden hoe Active Creations zich flexibel kon opstellen. Mede omdat we natuurlijk al eens een crisis hebben meegemaakt”, blikt Winter terug.

Het energieneutrale pand, met uitzicht op het Staphorster Veld, is vanaf augustus volledig in bedrijf. “Dat gaan we redden”, sluit Winter tevreden af. Kijk voor meer info over het Sluziger marketing- en communicatiebureau op www.activecreations.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice