11 augustus 2022 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Politie doet forensisch onderzoek op ‘omgedoopte’ boot

Geplaatst op: 7 juli 2020

Zondag lag de boot nog aan De Arembergergracht.

De politie doet onderzoek naar een gestolen boot die vandaag teruggevonden is aan het Steenwijkerdiep. Het plezierjacht is gestolen uit de haven bij De Piepertkolk in Zwartsluis, vermoedelijk gebeurde dat afgelopen zaterdag op zondagnacht.

Zondag is de boot aangelegd aan De Arembergergracht nabij Belt Schutsloot. Het vaartuig viel op bij voorbijgangers omdat het erg slecht was aangelegd. Mensen uit Zwartsluis legden de boot extra goed vast die zondagmiddag. Omdat de boot zo slecht was vastgemaakt had de persoon uit Zwartsluis een bericht op Facebook geplaatst. “We wilden de eigenaar vinden zodat hij of zij de boot beter vast kon maken”, vertelt de persoon aan Zwartsluis Actueel. Zondagavond lag de boot al niet meer aan de Arembergergracht. Een dame uit Belt Schutsloot vertelt aan onze verslaggever dat ze zondagavond nog twee mensen in de boot zag zitten.

Dinsdag merkten de eigenaren uit Zwolle op dat hun schuit was verdwenen. Daarom plaatste de eigenaresse van het gestolen vaartuig ook een bericht op Facebook. Per toeval kwamen de eigenaar en de mensen die de boot zondag hadden vastgemaakt met elkaar in contact. Ondertussen waren deze bestolen eigenaren door de regio gereden in de hoop de boot terug te vinden. In het Steenwijkerdiep nabij Scheerwolde troffen ze hun gestolen boot aan.

De eigenaren vertellen: “De boot is deels gestript, de aggregaat is eruit gehaald en er zijn andere vlaggetjes aan gehangen. Ook het oorspronkelijke naambordje ‘Viking’ is door de dief vervangen door ‘Engel’.” Daarnaast waren er andere gordijntjes aangebracht om het maar zoveel mogelijk op een ander schip te doen laten lijken. Als kers op de taart hadden de dieven een Sluziger vlag gekocht en deze aan de jacht gehangen om maar niet op te vallen met de gestolen schuit.

De politie doet nu onderzoek naar de persoon (of personen) die vermoedelijk voor deze diefstal zijn aan te merken. Daarvoor heeft de politie forensisch onderzoek gedaan op het plezierjacht. Inmiddels ligt de boot weer op haar vertrouwde plek in Zwartsluis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice