25 april 2024 Gebruikers online: 134
Agenda
Active creations

Geen 1,5 meter afstand meer op bruine vloot

Geplaatst op: 11 juli 2020

Schepen kunnen nu weer met meer gasten gaan varen waardoor een verdere financiƫle strop wordt beperkt.

Aan boord van traditionele charterschepen hoeft aan boord geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden, dat vertelt de Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ). Ook mag weer met de volle bezetting worden gevaren en bovendeks zijn mondkapjes niet verplicht.

Het zeilen op een charterschip wordt vanaf nu beschouwd als sport en daar gelden soepelere regels voor. Opvarenden moeten benedendeks nog wel een mondkapje dragen. Ook is er tijdens zeiltochten nog geen horeca-service mogelijk. Dat mag alleen als het schip ligt afgemeerd. Schepen die de afgelopen maanden noodgedwongen aan De Handelskade lagen, kunnen nu weer gaan varen met gasten en zo omzet genereren.

Sinds de uitbraak van het coronavirus loopt de schade binnen de traditionele zeilvaart in de miljoenen. De eerste maanden kon er helemaal niet worden uitgevaren, vanaf 1 juni alleen als iedereen aan boord 1,5 meter afstand zou houden. Daardoor kon maar een derde van het normale aantal passagiers aan boord.

Begin juni gingen uit protest tegen de regels zo’n 175 historische zeilschepen ‘voor Pampus’ liggen bij het forteiland in de buurt van Amsterdam. Daarom was de Handelskade destijds leeg.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice