20 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Familie Van der Linde brengt eendje groot

Geplaatst op: 15 juli 2020

De familie Van der Linde uit het Klein Lageland heeft de afgelopen maanden zelf een eend grootgebracht. Het diertje was zijn moeder verloren maar verblijft sinds kort weer zelfstandig in de Arembergergracht.

Vivian Van der Linde stond wel even raar te kijken toen ze begin mei met haar auto langs het busstation reed. “Ik dacht eerst dat er een musje op de weg zat, maar het was een klein eendje. We hebben direct in de buurt gezocht naar de moeder maar die konden we niet meer vinden. Toen hebben we besloten om ‘Kiki’, zo noemden we haar, groot te brengen bij huis”, vertelt Vivian.

“We zijn toen stad en land afgereden om opfokvoer voor watervogels te scoren. Uiteindelijk had Van den Berg nog wat liggen. Dit voer, in combinatie met gekookt ei en waterkroos heeft haar grootgebracht”, legt Vivian uit. Uiteindelijk hebben ze Kiki zeven weken in huis gehad. “Dat ging goed, de honden deden haar geen kwaad en ze rende vrolijk door de woonkamer en wilde ’s avonds zelfs bij ons op de bank zitten”, lacht Van der Linde.

Uiteindelijk was het halverwege juni de hoogste tijd dat de gevonden eend zelfstandig zou worden en werd ze uitgezet in De Arembergergracht. In eerste instantie kwam ze nog regelmatig terug naar het ouderlijk huis maar na enkele dagen had ze haar draai gevonden tussen de andere eenden. “Nu komt ze af en toe nog voor de deur staan als ze graag een gekookt eitje wil”, vertelt Vivian. Ook toen Zwartsluis Actueel aanwezig was om het verhaal op te tekenen liet Kiki zich even zien en genoot wederom van een hardgekookt eitje.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice