7 mei 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Geen tobbedansen, maar wel een vaar-in

Geplaatst op: 6 augustus 2020

De Stichting Evenementen Belt-Schutsloot, in oprichting, wilde deze zomer een groot festijn met het oud-Hollandse tobbedansen organiseren. “Maar dat werd finaal van tafel gehaald door corona”, zegt Gert Stam van de organisatie. Met een vaar-in brengt de stichting nu toch de nodige gezelligheid naar het waterdorp. Zaterdagmiddag staan zanger Mark Bakker en deejay Karl Vos op een ponton in de Kleine Belterwijde.

Ze zingen en draaien vermoedelijk voor een flinke armada en bootjes en jachten. Bootjesbezitters konden de afgelopen dagen een plekje reserveren, waarbij ze ook van een hapje en drankje kunnen genieten. De organisatie koos dinsdag vanwege het grote aantal reserveringen voor opereren in de luwte. “Veiligheid gaat boven alles, wij willen aan alle regels voldoen. Al was het maar omdat we graag meer evenementen willen organiseren”, zegt Stam.

De vaar-in kan juist volledig coronaproof plaatsvinden, stelt Stam. “In een boot mogen maximaal vier personen zitten, tenzij ze aan boord de anderhalve meter kunnen waarborgen. Juist in boten kun je sowieso goed afstand houden. Daarom kiezen we voor deze opzet. Aan de wal loop je veel meer risico’s. Twee jaar terug liepen we ook al met dit idee rond. ‘Wat zou het mooi zijn om iets op het water te doen’, was toen al de gedachte.”

Maar voor iets op het water zijn pontons nodig en die zijn doorgaans rond deze tijd in gebruik voor de gondelvaart. Nu is er wel voldoende capaciteit. “Wij gaan voor een gezellig en veilig evenement”, zegt Stam. De vaar-in is zaterdag van 16.00 tot 21.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice