4 maart 2021 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Officier eist maanden cel voor drugsrijder

Geplaatst op: 13 augustus 2020

De officier van justitie heeft donderdagmorgen een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk geëist tegen P. S. uit Genemuiden. Die wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeval op de Grote Kranerweerd in Zwartsluis op vrijdagavond 16 november 2018 en het rijden zonder rijbewijs, zonder verlichting en onder invloed van drank en drugs.

Voor de 25-jarige is het een groot raadsel hoe hij in de auto terechtgekomen is. Dat raadsel blijft ook tijdens de rechtszaak bestaan, want ook zijn inzittende (de eigenaar van de auto) kan zich niets meer herinneren van de avond en het ongeval. Wel heeft hij blijvende schade aan het ongeval overgehouden en noemt hij het gedrag van S. ‘onverantwoordelijk’.

Dat is tegen het zere been van S., die juist het tegenovergestelde beweert: “Ik heb geen rijbewijs, was zwaar verslaafd en toch heeft hij mij in de auto laten rijden.” Wel wordt, na enig omhalen, tijdens de rechtszaak duidelijk dat S. op weg was naar zijn vader toen het ongeval plaatsvond.

Volgens de rechter mag het een wonder heten dat S. en zijn inzittende, én de bestuurder van de auto waarmee S. in botsing kwam, uit de auto zijn gestapt. Dat beaamt ook de officier van justitie: “Drugs en alcohol in het verkeer brengen alleen maar ellende. Maar je spreekt hier wel over een buitencategorie. Dit is vreselijk, en we mogen blij zijn dat het niet nog slechter afgelopen is.”

S. laat zich tijdens de rechtszaak ook ontglippen dat hij de foto’s van het ongeval ‘schrikbarend’ vindt. Ophelderen hoe het zover kwam, dat lukt echter niet. “In de vier, vijf jaar dat ik toen drugs gebruikte, is dit nog nooit voorgekomen.”

De officier benadrukt de hoeveelheden drugs en alcohol waarmee S. achter het stuur plaatsnam: 1,77 milligram ethanol per milliliter bloed en 250 microgram amfetamine, 2,7 microgram THC en/of 17 milligram GHB per liter bloed.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice