19 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Sluziger huwelijken, overlijdens en geboortes nu online te vinden

Geplaatst op: 17 augustus 2020

Thijs Oosterhof in het gebouwtje van de Historische Vereniging.

Alle openbare aktes uit de Burgelijke stand van Zwartsluis vanaf 1811 zijn nu ook online te vinden. Dat meldt de Historische Vereniging met gepaste trots aan de redactie van Zwartsluis Actueel.

Thijs Oosterhof, bestuurslid bij de vereniging, heeft de afgelopen jaren bergen met werk verzet om dat voor mekaar te krijgen. “Maar het is bovenal heel leuk om te doen hoor”, merkt hij op. Dankzij die mega-klus zijn geboortegegevens, huwelijksgegevens en aktes van overlijden uit vorige eeuwen terug te vinden. “In 1811 zorgde Napoleon voor de invoering van de burgerlijke stand. Maar ook allerlei registers uit de kerken in Zwartsluis staan nu online”, merkt Oosterhof op. “Echt genealogenvoer”, vult hij aan. Dankzij deze gegevens kan iedereen zijn of haar stamboom compleet maken of gewoon uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen in het verleden.

Overigens zijn er ook trouwboeken van de Hervormde Gemeente online te vinden die dateren uit de zeventiende eeuw. Daarnaast is er veel meer te vinden in het onderkomen van de Historische Vereniging aan de Handelskade. Je kan het zo gek niet bedenken, oude krantenknipsels, radio-uitzendingen over Zwartsluis, duizenden aktes, registers van de scholen en verenigingsbladen. Zoekt u specifiek naar info over personen of gebeurtenissen uit het Sluziger verleden? Dan kunt u contact opnemen met de vereniging via: info@historiezwartsluis.nl

Benieuwd naar de registers die deze maand online zijn gekomen? Die zijn hier te vinden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice