7 mei 2021 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Historische Vereniging zoekt gedreven bestuurders

Geplaatst op: 19 augustus 2020

Interim-voorzitter Geert Doosje hoopt op nieuwe krachten voor de vereniging.

De Historische Vereniging Zwartsluis zoekt versterking voor haar bestuur en de redactie van het bijbehorende lijfblad ‘De Sluziger Kroniek’. Dat vertelt Geert Doosje, sinds deze maand actief als interim-voorzitter bij de bloeiende organisatie.

“We willen als vereniging de historie van ons dorp graag levend houden”, merkt Doosje op. Sinds deze maand staat hij aan het roer van de club die oud-Zwartsluis levend wil houden. De vereniging kende hij al goed dankzij zijn functie als eindredacteur bij ‘De Sluziger Kroniek’. Overigens groeide hij ook op in Zwartsluis, waardoor het verleden hem niet onbekend voorkomt. Nu is het, samen met het huidige bestuur, aan hem de taak om de vereniging gezond te houden door nieuwe mensen aan te trekken.

“Martin Schuite, bijna dertig jaar een drijvende kracht achter de Historische Vereniging, legt zijn taak als penningmeester neer. Ook Thijs Oosterhof stopt met zijn bestuursfunctie, hij was voornamelijk betrokken bij beheer van documenten. Beide heren hebben zich bewezen voor de vereniging, we zoeken nu opvolgers. Natuurlijk vragen we ook een nieuwe voorzitter”, merkt Doosje op.

Mensen met een vlotte babbel en een goede pen kunnen zich laten informeren voor een functie als redacteur of verslaggever binnen het verenigingsblad. “Het behoort ook tot de mogelijkheden om eindredacteur te worden”, vertelt Geert Doosje, denkend aan zijn huidige functie. “We hebben nu al enthousiaste redactieleden: Geke Francoise, Thijs Oosterhof en Jan Schraa. Maar we kunnen zeker extra krachten gebruiken”, vult Doosje aan. De Sluziger Kroniek haalt via haar schrijfsels en beeldmateriaal oude herinneringen naar boven. Redacteuren duiken voor drie jaarlijkse uitgaves regelmatig de archieven in en nemen regelmatig interviews af.

Belangstellenden die meer informatie willen over het reilen en zeilen binnen de vereniging of meer willen weten over een bepaalde functie kunnen contact opnemen met Geert Doosje via info@historiezwartsluis.nl of middels 06 55825746.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice