6 december 2023 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Kloosters Jeugdcorso en theaterwandeling geschrapt

Geplaatst op: 21 augustus 2020

De organiserende Christelijke Oranjevereniging in Sint Jansklooster heeft alsnog besloten om het jeugdcorso te annuleren. Het evenement stond voor zaterdag 19 september op de kalender.

De organisatie verwacht een grote toeloop van vele duizenden extra bezoekers. “We denken dat het daardoor te lastig wordt om alles binnen de RIVM-richtlijnen te laten verlopen. De beslissing werd met name ingegeven door de ervaringen van afgelopen weekend, waarbij enkele duizenden bezoekers meededen aan de fietstocht langs de dahliamozaïeken.”

Volgens COV-voorzitter Hoege Heetebrij was de deelname ver boven verwachting en is het redelijkerwijs te verwachten dat op het jeugdcorso nog veel meer mensen gaan afkomen. “We zouden allerlei maatregelen treffen, zoals het verlengen van het parcours, zitplaatsen op 1,5 meter

voor iedere volwassene, inchecken voor iedere bezoeker, een speciale jeugdtribune en voor iedere straat een bewoner als coördinator. Daarnaast hebben we in nauw overleg gestaan met de gemeente Steenwijkerland, die ons in de gehele voorbereiding dan ook voortdurend ondersteund heeft. Maar de verwachting is dat de toeloop dusdanig zal zijn, dat we al deze zaken niet kunnen managen. We hadden al bewust weinig reclame gemaakt”, stelt Heetebrij.

“Eigenlijk hadden we alleen een aantal borden geplaatst om het dorp te mobiliseren mee te doen. De deelname was dan ook niet het probleem. Ook het bouwen van de creaties lukte nog steeds prima binnen de richtlijnen van het RIVM. Wat ook wel bleek uit het feit dat zich al enkele tientallen creaties hadden opgegeven”, vult de bestuurder verder aan.

Ook de theaterwandeltocht, welke gehouden zou worden op zaterdag 17 oktober, wordt om dezelfde reden van de agenda gehaald.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice