23 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Bilder feliciteert echtpaar Koers met 50e huwelijksjaar

Geplaatst op: 3 september 2020

Sienie en Gerrit Koers kregen vanmorgen bezoek van burgemeester Bilder. Het echtpaar is 50 jaar getrouwd en dat liet de burgervader niet onopgemerkt voorbij gaan.

De exacte datum voor het huwelijksjubileum lag in april, maar door de omstandigheden werd dat toen niet gevierd. Vandaag werd dat toch nog dunnetjes overgedaan.

Sienie, van oorsprong een Lok, komt uit Zwartsluis en woonde aan de Zomerdijk. Gerrit groeide op aan de Ronduite, zijn moeder was brugwachter aan De Blauwe Hand. “Ik ging dagelijks met de bus naar Zwolle en die bus kwam natuurlijk ook over Zwartsluis. Daar stapte Sienie altijd in. Wij zaten natuurlijk op de achterbank met een groep vrienden en ze grapten altijd dat ik werk moest maken, van die mooie meid. Dat deed ik, maar ik moest wel even moeite doen”, vertelt Gerrit. “Ja, dat ging niet heel gemakkelijk. Maar op een gegeven moment haalde hij mij een keer op met de auto van z’n vader en toen sloeg de vonk over”, vult Sienie aan. Gerrit was toen 20 jaar en Sienie was 21.

Een jaar later stapten ze in de huwelijksboot en betrokken ze een woning in Zwolle. Gerrit is namelijk zijn hele werkzame leven actief geweest voor Essent. Eerst als tekenaar, vervolgens als inspecteur en tot slot als voorlichter. “Daarna zijn we verhuisd naar Ruinerwold maar dat was niet wat. Toen kwamen we weer terug naar Zwartsluis. We kochten een huis aan de Veldweg, trokken daarna naar de Taanderij en woonden vervolgens aan de Nieuwesluis”, vertellen de Sluzigers. In de tussentijd mocht echtpaar Koers zich verblijden met 3 kinderen en 7 kleinkinderen. Ondertussen wonen ze naar alle tevredenheid weer aan de Zomerdijk, dezelfde buurt waar Sienie opgroeide. Nu is er veel tijd voor onder andere tripjes naar de camping.

Foto’s: Jan van Kleef

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice