Active creations

DESZ kan zich volledig op de competitie richten

Geplaatst op: 12 september 2020

Foto's Jan Willem Oldenbeuving

DESZ heeft zich niet door de poulefase van het bekertoernooi weten te wurmen. Na een 3-4 nederlaag op eigen terrein tegen Valthermond is het bekeravontuur over en kunnen de Sluzigers zich de rest van het seizoen op de competitie richten.

Dat het een moeilijke middag zou worden, was na minder dan een handvol minuten al wel duidelijk. Naberman ging hard door en kreeg meteen de rode kaart voorgeschoteld. Toen de tegenstander uit Drenthe ook nog op 0-1 kwam, was een verlenging van het bekerseizoen ver weg. Met de 0-2 leek voor rust ook de laatste kans verkeken.

In de laatste tien minuten voor rust richtte DESZ zich echter op. Etienne Moorman kopte uit een corner de aansluitingstreffer binnen en Frank Kuurman bewees met de 2-2 vlak voor rust zijn waarde weer eens. Na rust ging het echter weer mis. Valthermond scoorde in de 67e en 75e minuut de 2-3 en 2-4. Nieuwkomer Thomas Witte zorgde met de 3-4 nog weer voor wat hoop en Kisjes was in de slotfase nog dichtbij de 4-4, maar de benodigde overwinning kwam voor DESZ niet meer in zicht.