25 september 2020 Gebruikers online: 73
Agenda
Active creations

Inzameling slaapzakken voor vluchtelingen Lesbos

Geplaatst op: 14 september 2020

Landelijk is er een actie opgezet om duizenden slaapzakken naar Lesbos te sturen. Ook in deze omgeving worden slaapzakken ingezameld.

Lokale initiatiefnemers vertellen: “Het zal u niet zijn ontgaan dat op dit moment zich op Lesbos een humanitaire ramp voltrekt. Na de brand in het vluchtelingenkamp slapen mensen in de berm of op de weg onder de blote hemel. Because We Carry, een stichting die zich bezighoudt met concrete directe hulp, heeft een actie op touw gezet om binnen korte tijd 13.000 slaapzakken in te zamelen. In de kop van Overijssel heeft Jenneke van den Berg (Holtrustweg 12A, Rouveen) zich aangemeld als inleverpunt. Verschillende collega‚Äôs van haar zijn in Moria geweest en door hen weet Jenneke dat BWC snel en slagvaardig kan handelen.”

Woensdagochtend 16 september kunnen mensen tussen 09.00 en 12.00 uur de slaapzakken ook inleveren in de Poort, het Singel 16 (naast de Gereformeerde kerk) in Zwartsluis. Bij voorkeur nieuwe of op het oog goed uitziende zakken inleveren. Tevens liever niet inleveren in plastic, maar met een stevig touw d’r omheen. Het is de bedoeling dat de slaapzakken nog voor het weekend naar Griekenland worden gebracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema

3 reacties op “Inzameling slaapzakken voor vluchtelingen Lesbos”

 1. Jolanthe Damstra schreef:

  Hebben jullie ook belangstelling voor dekbedden?

 2. pamela ruis schreef:

  wat een super actie
  Ik heb geen slaapzakken maar wel handdoeken en kleding

 3. C. Jansen schreef:

  Wat een geweldige actie. Daar doe ik graag aan mee. Ik heb 2 slaapzakken, maar woon in het Westen van Nederland (Leiden). Zit daar ook een inzamelpunt in de buurt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice