25 september 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

‘Parkeerprobleem, arbeidsmigranten hebben 5 auto’s per woning’

Geplaatst op: 14 september 2020

In het weekend is parkeren voor toeristen of Sluzigers lastig. Arbeidsmigranten nemen veel ruimte in beslag.

“Arbeidsmigranten die in één huis wonen hebben zo vijf auto’s voor de deur staan. Vind je het gek dat er een parkeerprobleem is in het centrum”, merkt Gerard Prins op. Maandagmiddag toonden bewoners en ondernemers van de Handelskade hun ongenoegen over de vele auto’s van arbeidsmigranten die volgens hen zorgen voor een parkeerprobleem in het centrum.

Gerard Prins woont aan de Handelskade en had vanmiddag de gemeente opgetrommeld om samen met andere belanghebbenden uit zijn straat het probleem aan te kaarten. “Er zijn te weinig parkeerplekken omdat veel arbeidsmigranten hier met vijf man in huisje wonen. Daardoor is er in het dorp weinig ruimte voor toeristen, klanten van winkeliers en bewoners. Daar moeten we wat aan doen”, merkt Prins op.

Een ondernemer, die liever niet met zijn naam in dit stuk komt, merkt op dat het niet alleen gaat om een parkeerprobleem: “Prima dat een vastgoedeigenaar wil verdienen en huisjes opknapt. Maar eigen inwoners en starters krijgen steeds minder kans, dat is jammer. Gevolg: een parkeerprobleem.”

Volgens Prins kan de handhaving op dit moment ook wel wat scherper: “De boa’s van de gemeente weten dat Poolse bestuurders moeilijk zijn te traceren zodra ze een boete krijgen. Daardoor beginnen ze niet eens meer aan bekeuren. Dat is toch van de zotte?”

De medewerker van de gemeente begreep het probleem van de heren. “Vorm een groep en trek bij het gemeentebestuur aan de bel”, klonk zijn boodschap. “Zou je kunnen denken aan een grote parkeerruimte aan de Havendijk”, merkte de beleidsambtenaar op. Met die woorden in hun achterhoofd gaan bewoners en ondernemers van de Handelskade nu verder handelen. Toch voelen ze van binnen onrecht: “Wij als belanghebbenden van de Handelskade moeten nu een oplossing gaan creëren voor andermans profijt, dat kan niet.”

Geert Terwel vertelt: “Vooral ’s avonds zijn er nu meer auto’s in het dorp vanwege corona. Poolse arbeiders mogen, kunnen of willen niet met z’n allen in één auto. Ik had regelmatig contact met de boa (nu niet meer werkzaam bij gemeente, red.) en als een auto in de weg staat, was deze binnen een kwartier weg. Als een Pool op blauwe zone staat en hij mag daar parkeren, zou ik niet weten waarom dat niet zou mogen. Ik los al twintig jaar dit soort problemen op, dus mensen kunnen mij gewoon benaderen als er wat loos is.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

8 reacties op “‘Parkeerprobleem, arbeidsmigranten hebben 5 auto’s per woning’”

 1. Rik schreef:

  Tuurlijk, wij als nette burger hebben maar 1 auto per huishouden.

 2. Bertus schreef:

  Ook hier zal er nul komma nul aan veranderd gaan worden. Niemand durft zich hier aan te branden. Als ik mijn auto parkeer buiten een vak heb ik direct een papiertje achter mijn ruitenwisser hangen. Dit met mededeling dat er bij een volgende keer een boete volgt. Schandalig!!!
  Ik hoor nu nog geen politieke partijen met mooie termen en ideeën of opspelingen waar ze mooi mee kunnen scoren. Ook deze personen gaan hun vingers niet branden, men heeft elkander in de rotery kringen hard nodig. Persoonlijke belangen gaan voor het algemeen belang zoals nu in den lande trend is en meer en meer gaat worden. Ikke ikke ikke en de rest kan…. verrekken !!! Ook de welbekende hoge heren van de stichting “Fortresse” welke normaliter Zwartsluis hoog in de bol hebben steken hun koppen mooi in het zand !! Mooi stel, onze politieke strijders aan het front ! Blijven lachen maar

 3. Jan schreef:

  Hotel roskam gewoon weer hotel van maken ben je in centrum al heel veel kwijt en weer meer gezelligheid en havendijk camperplaats en parkeerplaatsen

 4. Gerard schreef:

  Wanneer de parkeerplaatsen door de het bedrif van de genoemde personen wordt betaald geef je ze alleen maar meer macht en zal de bron van het probleem niet veranderen.
  De vorige week aangekondigde maatregelen (niet met meerdere huishoudens in 1 woning (tenzij het echt om verzorging gaat in een soort kangeroe-constructie) lijken me meer effect te hebben.

 5. Wim schreef:

  Parkeergelegenheid laten maken buiten het dorp, op kosten van de twee TT , alleen zij spelen er mooi weer van, de bewoners toeristen en winkelend publiek kan nergens een auto kwijt.
  En zij betalen ook nog eens geen wegenbelasting, dat dit allemaal kan in ons dorp.
  Op het industrieterrein hebben De gebroeders nog wel ruimte om te parkeren,.

 6. Inge schreef:

  Geen boete, maar een wielklem of wegslepen!!

 7. Elly schreef:

  Aan de havendijk zouden camperplaatsen komen of is dit al weer verandert? Als ik als inwoner de parkeerschijf vergeet krijg ik een boete. Staat er een arbeidsmigrant zonder kaart geen boete. Over discriminatie gesproken. En waar is geen parkeerprobleem? Buitenkwartier westeinde julianastraat carpool bij tankstation?en zo kunnen we doorgaan.

 8. Erik schreef:

  Parkeerplaatsen aan de Havendijk heb ik ook al voorgesteld.
  Maar dan wel op kosten van de overlastgevers!
  De bewoners aan de Handelskade hebben helemaal gelijk, nu hopen dat de overige bewoners van het centrum (inclusief de winkeliers) zich hierbij aansluiten.
  Er moet hier iets gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice