23 april 2024 Gebruikers online: 51
Agenda
Active creations

‘Parkeerprobleem, arbeidsmigranten hebben 5 auto’s per woning’

Geplaatst op: 14 september 2020

Archieffoto, de grote hoeveelheid auto's van arbeidsmigranten zorgt regelmatig voor parkeerproblemen.

“Arbeidsmigranten die in één huis wonen hebben zo vijf auto’s voor de deur staan. Vind je het gek dat er een parkeerprobleem is in het centrum”, merkt Gerard Prins op. Maandagmiddag toonden bewoners en ondernemers van de Handelskade hun ongenoegen over de vele auto’s van arbeidsmigranten die volgens hen zorgen voor een parkeerprobleem in het centrum.

Gerard Prins woont aan de Handelskade en had vanmiddag de gemeente opgetrommeld om samen met andere belanghebbenden uit zijn straat het probleem aan te kaarten. “Er zijn te weinig parkeerplekken omdat veel arbeidsmigranten hier met vijf man in huisje wonen. Daardoor is er in het dorp weinig ruimte voor toeristen, klanten van winkeliers en bewoners. Daar moeten we wat aan doen”, merkt Prins op.

Een ondernemer, die liever niet met zijn naam in dit stuk komt, merkt op dat het niet alleen gaat om een parkeerprobleem: “Prima dat een vastgoedeigenaar wil verdienen en huisjes opknapt. Maar eigen inwoners en starters krijgen steeds minder kans, dat is jammer. Gevolg: een parkeerprobleem.”

Volgens Prins kan de handhaving op dit moment ook wel wat scherper: “De boa’s van de gemeente weten dat Poolse bestuurders moeilijk zijn te traceren zodra ze een boete krijgen. Daardoor beginnen ze niet eens meer aan bekeuren. Dat is toch van de zotte?”

De medewerker van de gemeente begreep het probleem van de heren. “Vorm een groep en trek bij het gemeentebestuur aan de bel”, klonk zijn boodschap. “Zou je kunnen denken aan een grote parkeerruimte aan de Havendijk”, merkte de beleidsambtenaar op. Met die woorden in hun achterhoofd gaan bewoners en ondernemers van de Handelskade nu verder handelen. Toch voelen ze van binnen onrecht: “Wij als belanghebbenden van de Handelskade moeten nu een oplossing gaan creëren voor andermans profijt, dat kan niet.”

Geert Terwel vertelt: “Vooral ’s avonds zijn er nu meer auto’s in het dorp vanwege corona. Poolse arbeiders mogen, kunnen of willen niet met z’n allen in één auto. Ik had regelmatig contact met de boa (nu niet meer werkzaam bij gemeente, red.) en als een auto in de weg staat, was deze binnen een kwartier weg. Als een Pool op blauwe zone staat en hij mag daar parkeren, zou ik niet weten waarom dat niet zou mogen. Ik los al twintig jaar dit soort problemen op, dus mensen kunnen mij gewoon benaderen als er wat loos is.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice