25 september 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Nu ook deskundige bekkenfysiotherapie bij ’t Cingel

Geplaatst op: 15 september 2020

Laura van Dorp voor 't Cingel.

(Adv.) Voor een deskundige bekkenfysiotherapeut hoeven Sluzigers het dorp niet meer uit. Laura van Dorp, werkzaam bij fysiotherapie ’t Cingel, biedt die mogelijkheid sinds dit jaar aan.

Van Dorp (29) studeerde af aan de Hanze Hogeschool in Groningen, werkte daarna enkele jaren in het buitenland en ging vervolgens weer de schoolbanken in. “Ik heb mezelf de afgelopen jaren via een Master gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie”, legt de Drentse uit.

“Veel mensen denken dat bekkenfysiotherapie vooral iets is voor zwangere dames. Maar er kan zo veel meer. Mensen die moeilijk ontlasting of winden kunnen binnenhouden zijn hier ook aan het juiste adres. Maar ook bij urineverlies, verstoppingsklachten of seksuele klachten kunnen wij trainen om problemen te verhelpen. En natuurlijk bij toiletproblemen of chronische urineweg infecties”, legt Laura uit.

De praktijk in de voormalige dokterswoning aan het Singel te Zwartsluis biedt de bekkenfysiotherapie sinds dit jaar aan en dat verloopt naar wens. “We hebben ook veel cliënten die via de uroloog of gynaecoloog van het ziekenhuis naar ons worden doorverwezen. Als mensen bij ons langskomen volgt eerst een gesprek. Aan de hand daarvan maken wij een plan van aanpak voor de mogelijke behandeling. Een verwijzing van de dokter is overigens niet nodig, wij helpen u graag”, sluit Laura af.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice