25 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

‘Zintuigentuin wordt nooit meer zoals het was’

Geplaatst op: 15 september 2020

De Zintuigentuin is weer open voor publiek. Albert Greveling is herstellende en heeft weer de energie om aan te slag te gaan. “Maar het wordt nooit meer zoals het vroeger was”, zegt Greveling.

De tuin aan de Van der Meulenstraat ligt er inmiddels weer goed bij en is weer open voor liefhebbers. Dat was begin deze zomer wel anders. Dat kwam vooral door de gezondheid van Greveling. “Vorig najaar kreeg ik wat pijntjes en in januari besloot ik eens wat te gaan dokteren. Er werd gewrichtsreuma geconstateerd. Daardoor kwam de tuin op een lager pitje te staan. Gezondheid en een aantal vernielingen in februari deden mij besluiten om te tuin een poosje dicht te doen. Ook de voorjaarsstorm in februari hielp niet mee, er waaide een boom om bij de ingang. De boom is inmiddels opgeruimd door de gemeente”, vertelt Greveling.

Inmiddels gaat het weer beter met Albert (76). De afgelopen vijf weken stond hij vijf dagen per dag in de tuin “Meestal ben ik hier om 06.30 uur en werk ik even drie uur flink door. ‘S middags is er dan tijd voor andere dingen. Afgelopen weken heb ik de tuin weer opgeknapt en daardoor is ze weer toegankelijk voor publiek”, merkt de voormalig docent bloemschikken op. Dat de tuin nog veel bezoekers trekt, bleek ook tijdens de zomermaanden. “Afgelopen weken weer bezoekers uit Schagen, Scheveningen en vanaf de Veluwe gehad. Je kan hier nu mooi de beginfase van de herfst ontdekken. De tuin ligt er weer goed bij, maar het wordt nooit meer zoals het vroeger was”, vertelt Greveling.

Tijdens de warme dagen die achter ons liggen zaten Albert en Anneke wekelijks in de tuin om de zomer te beleven. Ze genieten zichtbaar van de kleurenpracht die de natuur hen biedt. “In afwachtendheid van mijn gezondheid kan ik het hier nog wel een poosje volhouden”, sluit Albert tevreden af.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Eén reactie op “‘Zintuigentuin wordt nooit meer zoals het was’”

  1. jan schraa schreef:

    mooi dat ie weer open kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice