25 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Sluziger die vrouw uitschold voor ‘zwarte aap’ krijgt voorwaardelijke boete

Geplaatst op: 18 september 2020

Vrijdagochtend werden in de rechtbank te Zwolle de nare gevolgen van een echtscheiding blootgelegd. Tijdens deze zitting is de 62-jarige mevrouw B. uit Zwartsluis veroordeeld voor het beledigen van de nieuwe vriendin van haar ex.

Mevrouw B. was jarenlang getrouwd met meneer S. uit Vollenhove. Nadat de twee in 2014 gescheiden waren ontstond er veel geruzie. Mevrouw B. werd vandaag verdacht vanwege het beledigen van mevrouw N., de nieuwe partner van haar ex.

Mevrouw B. uit Zwartsluis liep iedere zondagochtend met haar hond in een bos naast Vollenhove. Toen de nieuwe vriendin van haar ex over was gekomen uit het buitenland, troffen de drie elkaar in januari 2017 in het bos. “Hij is daar bewust met z’n nieuwe vrouw naartoe gereden omdat hij wist dat ik daar was. Zijn nieuwe vriendin was net een paar dagen in Nederland en hij wilde mij gewoon treiteren”, vertelde B. tijdens de zitting.

Op die bewuste zondagochtend zou mevrouw B. de nieuwe vriendin van haar ex-man hebben uitgescholden. “Sla je die zwarte aap ook? Ben je gelukkig met je aap? Lelijk monster”, zou B. tijdens die ontmoeting hebben geroepen volgens de aanklagers. “Dat is niet waar, dat heb ik niet gezegd tijdens die wandeling”, merkt B. op.

De zaak was in eerste instantie geseponeerd. Na een procedure bij het Hof werd het OM gedwongen om de zaak alsnog voor de rechter te brengen. “Daar zit m’n ex achter. Hij wil dat ik een boete krijg”, vertelt de Sluziger dame boos. De ex was zelf overigens niet in de zaal. Hij moest op de gang wachten omdat hij mogelijk als getuige kon worden gehoord. Dat is niet gebeurd.

De situatie in het bos was niet het enige verwijt. Verdachte zou lelijke berichtjes hebben gestuurd naar haar ex-man omtrent zijn nieuwe vriendin. Hierbij zouden soortgelijke teksten zijn geschreven richting meneer S. “Hij stuurde mij ook nare berichten maar die heb ik niet meer. Ik heb inderdaad verkeerde berichtjes geappt maar ik handelde uit emotie. Hij treiterde enorm.” Dan wordt het mevrouw B. even te veel. Ze barst in tranen uit.

Volgens de advocaat van de uitgescholden dame heeft ze veel last gehad van de treiterijen. “Ze heeft er slecht van geslapen en het heeft effect gehad op de relatie”, vertelt de advocaat.

De rechter oordeelde uiteindelijk dat mevrouw B. schuldig is aan de beledigingen richting de nieuwe partner van haar ex. Als de zestiger uit Zwartsluis binnen een jaar weer de fout in zal gaan, volgt volgens de rechter een boete van 500,00 euro. Mevrouw B. moet overigens wél de proceskosten van deze zaak betalen aan mevrouw N. Een totaalsom van 307,82 euro.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice