24 april 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

TV-serie met topkok Jonnie Boer strijkt neer op de Belt

Geplaatst op: 19 september 2020

Het culinaire KRO-NCRV programma ‘Joēl Lokaal’ streek afgelopen donderdag neer in Belt Schutsloot. Het binnenvisserijbedrijf van Stefan Lok vormde het decor voor opnames met topkok Jonnie Boer.

Programmamaker en culinair-journalist Joël Broekaert reist in zijn serie door heel Nederland om gerechten te maken en te proeven op verschillende bodemsoorten. Donderdag belandde hij op de Beltiger veengrond. Beroepsvisser Stefan Lok nam de programmamakers mee naar het Schutsloterwiede en ving daar onder andere snoek en rivierkreeft.

Deze vangsten werden speciaal voor de tv-opnames bereidt door Jonnie Boer. De Zwolse chefkok is niet onbekend met vissoorten uit De Wieden. De opa van Boer was namelijk beroepsvisser en bracht hem de viskunst bij. “Voor de opnames zochten ze een visser die hier in de wateren rondom Belt-Schutsloot op snoek en rivierkreeft vist. De programmamakers benaderden mij en het leek mij leuk om daaraan mee te werken.”

Lok staat bij afnemers vooral bekend om goed-schoongemaakte rivierkreeft. “Ik laat ze een week verwateren in opslagbassins waar eigen bronwater doorheen stroomt zodat hun ingewanden en buitenkant van het lichaam vanzelf schoonspoelen”, vertelt Lok. Het programma, waarbij kijkers kennismaken met heerlijke recepten voor vis uit De Wieden, is later dit najaar op televisie.

Het nieuwe seizoen start op 11 november op NPO 2. De aflevering met Jonnie en Thèrése Boer draait mee op op 18 november.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice