Agenda
Active creations

Zwemvereniging zwemt eerste wedstrijd van dit seizoen

Geplaatst op: 23 september 2020

Nadat op 7 maart de laatste zwemwedstrijd in Eindhoven was gezwommen, eindigde ook voor Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) het zwemseizoen abrupt door corona. Maar afgelopen zaterdag 19 september stonden dan toch weer 10 zwemmers van ZvZ aan de start tijdens de junioren-jeugd wedstrijd in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. De 10 ZvZ-ers wisten met elkaar 14 ereplaatsen te behalen.

De 10 zwemmers zaten al snel in het wedstrijdritme, want veel oude persoonlijke records gingen aan diggelen. Hanna Bakker zwom een bijzondere 37 seconden van haar persoonlijke record af. Er volgde ook nog een PR van 24 seconden op de 100 rug.

Salo Veld werd derde op de 50 meter vrije slag én op de 50 meter vlinderslag. De 200 meter wisselslag die er gelijk op volgde, resulteerde in een tweede plaats.

Hoewel Cas Kleinpenning niet in de prijzen viel, behaalde hij wel drie prachtige persoonlijke records. Rick Smelt viel wel in de prijzen. Een eerste plaats op de 200 meter vlinderslag die hij nog nooit eerder had gezwommen én een eerste plaats op de 200 meter vrije slag. De 50 meter vlinderslag leverde aan het eind van de wedstrijd ook zilver op.

Bij de meiden behaalde Kim Schraa 2 eerste plaatsen op de 100 meter wisselslag (met een kleine PR) én op de 100 meter rugslag. Voor Myrthe Dorgelo waren er geen PR’s dit keer, maar wel een eerste plaats op de 200 meter schoolslag én op de 100 meter vlinderslag. Rosa Visscher niet zo fit. Ze had net te weinig power maar behaalde toch een derde plek op de 100 meter rugslag. Jette Mensink was wel in vorm en met 16 seconden PR in totaal en een eerste plaats op de 100 meter wisselslag en een derde op de 200 meter schoolslag, was dit voor haar een succesvolle middag.

Ook Floor Rietman had succes. Met 36 seconden PR en een tweede plaats op de 200 meter schoolslag én op de 100 vlinderslag kun je trots zijn op jezelf. Tot slot zwom ook Emmelien Smelt met een PR van 5 seconden op de 200 meter schoolslag naar de eerste plaats én met een eerste plaats op de 100 meter vlinderslag hoopt zij zich te plaatsen voor het NK in Eindhoven begin december.

Aan het eind van de wedstrijd werden alle scores bij elkaar opgeteld en werden er gouden medailles uitgereikt aan Kim Schraa én Myrthe Dorgelo en een zilveren aan Jette Mensink en Rick Smelt. Hoewel ZvZ een paar hectische weken achter de rug heeft, is de vereniging trots op deze 10 junioren-en-jeugd kanjers. Komende zaterdag zijn de minioren aan de beurt en ook zij zijn helemaal klaar voor hun eerste wedstrijd van dit seizoen.