29 maart 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Met Porem is Zwartsluis een haarsnijder & barbier rijker

Geplaatst op: 1 oktober 2020

(Adv.) Zelfs de gemillimeterde man weer laten verlangen naar een bezoek aan de kapper. Dat is de drive van Emma Bosma. Vandaag opent ze de deuren van haar salon Porem aan de Kerkstraat in Zwartsluis. Een mannenbolwerk waar ze als haarsnijder en barbier klaarstaat voor (jonge) heren. “De enige chick die je in mijn barbiershop treft, ben ik”, stelt ze met een knipoog.

Een vlotte meid, die opgroeide tussen het schrootbedrijf van haar ouders. Die zich thuis voelt in een mannencultuur. En die weet wat mannen echt willen. Zo omschrijft Emma zichzelf. “Ik wil kerels uit Zwartsluis en omstreken een oer-gevoel bezorgen. Op een plek waar mannen samenkomen om man te kunnen zijn: stoer, cool en rauw. Waar ze de geur van sterke koffie, speciaal bier en gerijpte whisky opsnuiven. En waar lectuur bestaat uit mooie auto’s, vrouwen én sport.”

Me-time voor mannen
Dat moment voor zichzelf gunt Porem haar klanten met en zonder afspraak in het centrum van Zwartsluis. Emma: “De ambiance maakt dat Porem een beleving is, die mannen niet willen missen. Ze treden er de authentieke sfeer van de jaren ’20 binnen.” Terwijl Emma heren in die nostalgische omgeving laat ontspannen, geeft ze hun zelfvertrouwen een boost. “Met zowel traditionele als moderne knip- en scheertechnieken. Daar worden niet alleen ‘mijn kerels’ ontzettend blij en gelukkig van, maar ikzelf ook.”

Knippen, wassen, scheren, trimmen. Emma leerde het op de Nederlandse Kappers Academie in Amersfoort, dé plek in Nederland die ambachtelijke professionals creëert. “Ik genoot er mijn opleiding en specialiseerde me daarna verder als barbier. Mijn kennis en kunde bracht ik in de praktijk in een Zwolse kapsalon. In combinatie met een opleiding om mijn eigen onderneming te starten. In Porem komt het allemaal samen. Daar kan ik mannen adviseren welke stijl bij hen past en met welke producten zij die vast kunnen houden.”

Voor hem, door haar
Emma zal het ze servicegericht en no-nonsense vertellen, want bij Porem is geen ruimte voor gezeik, gezever en gezwets. “Kerels hoeven bij mij niet bang te zijn voor diepgaande gesprekken. Er is ruimte voor, maar niemand hoeft ze bij mij te voeren. Ik luister net zo graag naar sterke verhalen, smakeloze grappen of grootste daden. Het gaat er mij om dat mijn klanten zich relaxed voelen. En dat ze bij Porem ontspannen weer naar buiten stappen met mijn handtekening: een perfect gladde of bijgepunte kin en messcherpe scheiding.”

Doorsnee bestaat voor Emma niet. Ze gaat voor de authentieke wow-factor. “Ik ben pas tevreden als ik een klant op straat na zou kijken en de neiging moet onderdrukken om hem na te fluiten. Daarvoor wend ik echt al mijn creativiteit aan. Ik ga ervoor om de lach vol zelfvertrouwen op het gezicht van mijn klanten te toveren en laat mijn magische handjes het werk doen om de macho in hen naar boven te halen.”

Alvast een afspraak maken? Dat kan! Bel 06 – 53 91 88 51 of mail info@porem-barbier.nl Meer weten? Ga naar www.porem-barbier.nl

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice