9 december 2021 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

Ds. H.O. ter Beek verlaat Gereformeerde Kerk

Geplaatst op: 5 oktober 2020

Archieffoto: Jan van Kleef

Ds. H.O. (Henrico) ter Beek verlaat de Gereformeerde Kerk Zwartsluis. De predikant heeft een beroep aangenomen van de Protestantse Gemeente in Varik – Heesselt.

De dominee heeft acht jaar de kerk in Zwartsluis mogen dienen. De twee Betuwse dorpen Varik en Heesselt hebben ieder een eigen kerkgebouw maar hebben als gezamenlijke gemeente dezelfde predikant. Het is gebruikelijk dat een dominee die een beroep aanneemt binnen drie maanden naar zijn nieuwe gemeente vertrekt.

De gemeente in Zwartsluis met ruim 1100 leden blijft nu niet achter zonder voorganger. De gemeente heeft twee dominees, predikant A. van der Spek blijft in Zwartsluis. Het is nog onduidelijk of de Gereformeerde Kerk direct gaat zoeken naar een tweede voorganger.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice