19 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Jeugd kan creatief aan de slag in de bibliotheek

Geplaatst op: 12 oktober 2020

Bij de Bibliotheek in Zwartsluis worden deze maand een aantal leuke workshops gehouden. Deelnemen aan de workshops kost twee euro voor leden van de bibliotheek en drie euro voor niet leden. Opgeven is mogelijk in de bibliotheek, gevestigd in Sluuspoort aan de Handelskade 25, of via de site www.bibliotheekzwartewaterland.nl

De eerste workshop vindt plaats in de Herfstvakantie, op woensdag 14 oktober. Jeugd van 12 tot en met 17 jaar kan dan tussen twee uur en half vier aan de slag met het ontwerpen van een eigen hologram. Kies een voorwerp waar je blij van wordt. Maak hiervan een video en projecteer deze in een zelfgebouwd hologram prisma.

Op vrijdag 23 oktober kan jeugd van 10 tot en met 17 jaar een 3D wenskaart met de lasersnijder ontwerpen. Deze activiteit vindt plaats tussen zeven uur en half negen.

Een week later, op vrijdag 30 oktober ook van zeven tot half negen, staat het maken van een 360 graden foto of video op het programma. Met een 360 graden camera zie je in een keer je hele omgeving. Gebruik zelf deze camera voor het vertellen van een verhaal in foto of (3D) film. Deze bewerk je op de iPad, zodat je hem op verschillende manieren kan bekijken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice