25 oktober 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Week vol winst voor volleybalheren Pegasus

Geplaatst op: 12 oktober 2020

Volleybalheren van Pegasus (archieffoto Henk Kuik)

Waar zaterdag de competitie wedstrijd tegen Sivoc op het programma stond, moest woensdag eerst een bekerronde afgewerkt worden door de volleybalmannen uit Zwartsluis.

I-beheer/Vonk Coevorden was de tegenstander van Pegasus in de eerste ronde van het bekertoernooi. Een oude bekende waar Pegasus nog nooit van wist te winnen. Maar woensdagavond avond was anders, en dan te beginnen met de basisopstelling. Twee mannen van de sluziger formatie moesten hun verkoudheid thuis uitzitten en konden de prestaties van hun teamgenoten via de livestream volgen. Danny moest de zieke Brendan vervangen als spelverdeler en Robin verving Tom op zijn vaste diagonaal positie. De opdracht was dus simpel: Volle bak en niets te verliezen!

In de eerste set was het een beetje over en weer met mooie punten en lekker vecht volleybal, niet hoogstaand maar een enorme werklust. In de loop van de set begon het te draaien bij de mannen van Pegasus. Vooral de stijgaanvallen op midden en diagonaal wisten de blokkering flink te verrassen. Daarnaast waren de buitenspelers solide met scoren, en deed de libero uitstekend werk in de passing. Deze set werd met 25-20 knap gewonnen door de thuisploeg. De tweede set leek op de eerste, het verschil zat hem vooral in de start. Want Pegasus vloog er bovenop en bleef sterk serveren. Daardoor kon Coevorden moeilijk antwoorden en lag het initiatief volledig aan sluzigers zijde. De tweede set ging dan ook met 25-16 naar Pegasus. De derde set moest de genadeklap zijn, en Pegasus begon ook weer sterk door een fikse voorsprong te nemen. Toch slopen er wat foutjes in die genadeloos werden afgestraft. Daar kwam even het hoge niveau van Vonk naar boven en wonnen ze de derde set met 21-25. In de vierde set was Pegasus vastberaden en gooiden ze alle energie in de strijd. Ballen werden op miraculeuze wijze van de grond geplukt en vervolgens hard ingeslagen. Het verzet was gebroken en deze set werd zonder moeite binnengehaald met 25-17. De tweede ronde is dus een feit! Hierin treffen ze AVC’69 uit Akkrum, een club uit de derde divisie. Hier zal het niveau dus nog een tandje omhoog moeten.

Zaterdag werd de tweede wedstrijd binnen vier dagen afgewerkt, en dit keer weer voor de competitie tegen Sivoc uit Sidderburen. Deze partij liep volledig in de lijn van woensdag door. De zieke spelers waren getest en twee dagen klachten vrij, dus waren beschikbaar. Toch hield aanvoerder Albert zich aan het winnende team van de bekerwedstrijd. En dat resulteerde in twee fantastische sets waarin fel en snel gespeeld werd. De tweede set behaalden ze zelfs een voorsprong van 14 punten, door ze tot 15-1 helemaal zoek te spelen! Na deze twee sets speelden ze de wedstrijd met de vertrouwde opstelling uit, dus met de herstelde spelers, en werd de eerste 4-0 overwinning in de promotie klasse een feit! Dik verdiende 5 punten en weer twee plekken gestegen op de ranglijst naar positie 4. Setstanden: 25-20, 25-11, 25-18 en 25-15.

Aanstaande zaterdag moeten de mannen een uitwedstrijd spelen tegen Kratos H1 Hoogezand, een team wat een paar jaar geleden nog 2e divisie speelde.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice