25 oktober 2020 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Verslag Zwartewaterschakers

Geplaatst op: 15 oktober 2020

Bij de schaakvereniging opende Harm de Jong dinsdagavond tegen Henk Terpstra. Henk kon dit keer geen vuist maken tegen de alleenheersende ‘remise-Harm’. Harm had zijn stukken tactisch staan en Henk verloor in het begin van de partij al een toren. Hier had ‘Suzuki Henk’ de rest van de partij last van en verloor hierdoor wellicht de partij. Of kwam het door het neergestorte Fokker Fairchildvliegtuig waar Henk mogelijkerwijs aan moest denken of door Harm die, tijdens de partij met zijn mobieltje apathisch speelde.

Piet Francoise “Viva la France” speelde tegen Haaye Tiggelaar. Piet speelde een gedegen opening en dito middenspel. Vervelende stellingen voor Piet werden soepel afgeruild en moest Haaye geduldig de aanval opbouwen. In het eindspel ontstond een ruil, gevolgd door een schaak van Haaye, waar Piet geen antwoord meer op had en moest kort daarop zijn koning omleggen.

Noah Emanuels trof Ebo Bos. Het werd een tot aan het eindspel boeiende van uitvoering en vooral spannende partij. Ebo had een licht voordeel en in het eindspel leek het op een remise af te stevenen, maar Noah maakte, toen er nog weinig minuten op de klok stonden, een afschuwelijke lapsus en hierdoor schaakmat onontkoombaar was. Even dacht hij aan het ‘voedsel’ dat de passagiers gebruikten na de crash van het Fokker Fairchildvliegtuig terwijl hij Ebo aankeek…………

Ben ten Klooster nam het tegen Wim Jurgens op. In een spannende partij deden beide schakers niet voor elkaar onder. Ben zette een sterke aanval op maar plaatste in het eindspel zijn toren verkeerd waardoor deze door Wim genomen werd. Jammer een fatale fout van Ben toch nam hij even later een paard van Wim. Tot de laatste seconde bleef het spannend, met 1 toren en paard voor Ben en 2 torens en 2 pionnen meer voor Wim. Toen viel Ben’s vlag en was het over en uit voor hem. Er had zeker meer voor hem ingezeten.

Jaap Russchen schaakte tegen Klaas-Jan v.d. Vinne. In het middenspel verloor Klaas-Jan een pion en werd in de verdediging gedrukt. Na Jaap’s 18. e5! was het pleit beslecht. De dame van Jaap verscheen op h7 en er ontstond een ‘matnet’ waaruit de koning van Klaas-Jan niet meer kon ontsnappen en gaf hij op.

Jan Wiers ontmoette Anne Bouma. Een bloed stollende partij. Jan kwam wat beter uit de opening en gaande de partij kwam Anne’s koning in het nauw. Toch wist hij uit deze omsingeling te ontkomen en kwam beter in de partij. Even later schalde het door de schaaksociëteit “remise” en “ik bied het maar 1 keer aan”! Het was Anne die dit brulde. De andere schakers schrokken verschrikt op en sommigen waren uit hun doen en haasten zich huiswaarts. Jan antwoordde bijna niet te horen; “ik speel nog even verder”. Totdat Jan nog 7,5 minuut en Anne nog 24 minuten op de klok Jan fluisterde: “remise”?. Even later kwamen beiden remise overeen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice