17 april 2021 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Veiligheidsregio: ga verantwoord om met Sint Maarten

Geplaatst op: 31 oktober 2020

11 november is de dag: in Zwartsluis gaan kinderen zingend langs de deuren en halen daarmee snoep op. Voor veel kinderen is het iets waar zij zich op verheugen. Op scholen worden lampionnen gemaakt en liedjes geoefend voor de grote dag. Maar die grote dag zal er dit jaar vanwege het coronavirus net iets anders uitzien.

In Veiligheidsregio IJsselland wordt Sint Maarten niet actief ontmoedigd, maar wordt wel een dringend beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel gedaan. Directeur Arjan Mengerink van Veiligheidsregio IJsselland: “Wilt u langs de deuren met uw kind? Dat kan gewoon. Maar ga alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren. Houd hierbij te allen tijde de anderhalve meter afstand in acht, tot elkaar en tot de bewoners. Tevens willen we mensen vragen geen activiteiten in de straat of buurt te organiseren, waarbij meerdere volwassenen bij elkaar komen.”

De veiligheidsregio hanteert hiermee de landelijke lijn die geldt voor de viering van Sint Maarten. Wel roept de veiligheidsregio op om verantwoordelijk om te gaan met deze feesten: “We kijken als veiligheidsregio graag naar wat wel kan, en met de inachtname van de maatregelen kan Sint Maarten doorgaan. Maar we hebben het virus nog niet onder controle en om die controle terug te krijgen is het van belang dat we met elkaar deze maatregelen zo goed mogelijk opvolgen. Ik reken hiervoor op u!” aldus Arjan Mengerink.

Een ieder die de zingende kinderen wil verwelkomen kan in Zwartsluis een kaarsje bij de voordeur zetten. Op die manier weet de jeugd waar ze aan kunnen bellen. Idee is om dit in te zetten voor het gehele dorp. Bij voorkeur deelt men verpakte snoepjes uit en zet men een mandje neer op een stoel of tafel voor de deur. Dit om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice