1 december 2020 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

Bedrijfspand drie maanden op slot na vondst hennepplantage

Geplaatst op: 19 november 2020

De politie heeft deze week in opdracht van de burgemeester Bilder een bedrijfspand voor drie maanden afgesloten. Een maand geleden werden er 100 hennepplanten aangetroffen.

Hennepplantages kunnen een aanzuigende werking hebben op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor omwonenden (denk aan brandgevaar, ripdeals, overlast, inbraak). Doel van de sluiting is een einde te maken aan de met de Opiumwet strijdige situatie en de verstoring van de openbare orde te herstellen. Volgens Bilder wordt dit nieuwe ‘damcoles’ beleid de gebruikelijke aanpak na de vondst van een plantage.

Destijds werden naar aanleiding van een tip honderd planten gevonden in het pand aan de Grote Kranerweerd. Er is nog geen verdachte aangehouden. Mogelijk moet de sluiting ook voorkomen dat men terugkomt.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice