9 december 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Ds. ter Beek neemt afscheid van Gereformeerde Kerk

Geplaatst op: 1 december 2020

Foto: Jan van Kleef

Ds. Henrico ter Beek heeft afgelopen zondag afscheid genomen van de Gereformeerde Kerk. Na acht jaar op de kansel in Zwartsluis te hebben gestaan, vertrekt hij naar de Protestantse Gemeente van de Betuwse dorpen Varik en Heesselt. 

Namens de Kerkenraad was het voorzitter Martin Pastink die de dominee hartelijk mocht bedanken voor zijn inzet. Naast een boekenbon kreeg hij een waardebon voor een vakantie en een prachtig schilderij van de pastorie en de kerk. Vervolgens klonk de laatste preek van de vertrekkende voorganger.

Deze stond in het teken van 2 Korintiërs 13 vers 11 tot en met 13: “Voor het overige, broeders en zusters, verheugt u. Vervolmaakt u, laat u bemoedigen, zint op een-en-hetzelfde, houdt vrede en de God van de liefde en vrede zal met u zijn.”

Zaterdag konden gemeenteleden al zelf afscheid nemen tijdens een walk-in. Of er opnieuw een tweede voorganger beroepen zal worden is nog onduidelijk. De pastorie is in ieder geval de komende maanden voorzien van een nieuwe huurder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice