24 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Waarvoor kun je een advocaat inhuren?

Geplaatst op: 24 december 2020

(Advertentie) Er zijn tal van zaken waar een advocaat inhuren het beste is. Immers kan een advocaat je bijstaan in het rechtssysteem en advies geven over hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan. Om er zeker van te zijn dat jij sterk staat, zal een advocaat jouw positie zo goed mogelijk proberen te verdedigen. Er zijn allerlei verschillende rechten te noemen, zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht, echtscheidingsrecht, erfrecht en familierecht. Maar er zijn ook nog allerlei andere gebieden waar het recht geldt. Wij lichten dat hieronder toe

Incassorecht

Het incassorecht is een recht waar iedereen gebruik van kan (eigenlijk moet) maken als een factuur niet op tijd betaald wordt. Er staat een bedrag uit bij een bedrijf of persoon en deze moet geïncasseerd worden. Daar heb je immers recht op! Het is zonde, want in veel gevallen wordt er geen hulp aangeboden, omdat mensen het de moeite niet waard vinden. Echter is het juist belangrijk om dit wel te doen, al gaat het om een kleiner bedrag. Het is belangrijk dat iedereen afspraken nakomt en dat er consequenties aan zitten als dit niet gebeurt.

Een advocaat kan je hierbij heel goed helpen. Mocht het bedrag hoger liggen dan 25.000 euro, dan is het bij wet verplicht om een advocaat in te schakelen. En 25.000 euro laat natuurlijk niemand liggen!

Vastgoedrecht

Vastgoedrecht gaat over meer dan alleen het opstellen van een contract/koopakte! Eigenlijk kan alles wat met vastgoed te maken heeft, dus ook mutaties en verhandelingen, bij een vastgoedrecht advocaat komen te liggen. Het is bijvoorbeeld handig om een advocaat in de armen te slaan als het meerdere eigenaren betreft. Ook is het handig om een advocaat in te schakelen als er verborgen gebreken in het huis zijn. Zorg dat je altijd dit soort papierwerk op orde hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als huurder of verhuurder moeilijk doen over bepaalde zaken.

Handelsrecht

Handelsrecht heeft betrekking tot handel in de breedste zin van het woord, of het nu is voor een kleine onderneming of internationale gigant. Als je handelt zijn er bepaalde rechten. Zo simpel is het. Hoe zit het bijvoorbeeld met rechten als je producten naar het buitenland verstuurt? Of als je ze juist uit het buitenland ontvangt? En als je een ander bedrijf over gaat nemen? Welke procedures moet je dan afgaan en hoe stel je een dergelijk koopcontract op? Een advocaat kan met al deze vragen helpen.

Het is van belang om een advocaat in te schakelen als er rechten worden geschonden of als je naar wet wilt handelen, met bijvoorbeeld contractopstellingen. Als je op zoek bent naar een advocaat over bovenstaande onderwerpen of de genoemde onderwerpen in de introductie, neem dan contact op met Schouten Advocaten. Hun team van advocaten staat voor iedereen klaar!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice