9 december 2021 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Gereformeerde Kerk vergeeft dader brandstichting

Geplaatst op: 12 januari 2021

De brand ontstond vorige week aan de zijkant van het kerkgebouw.

De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar de brandstichting bij de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. Vorige week dinsdag- op woensdagnacht werd er een deur in brand gestoken. Er ontstond schade in de gang, maar de kerkzaal bleef onaangetast. De kerkelijke gemeente aan de Zomerdijk wil de dader vergeven.

Er is volgens de politie nog niemand aangehouden in deze zaak. “Het onderzoek loopt nog, we houden momenteel gesprekken met mensen uit de buurt. Daarin stellen we ons met name de vraag of iemand iets gezien heeft of anderszins heeft gehoord wie hierbij betrokken is”, meldt politiewoordvoerder Ruud Vissser.

Tijdens de dienst van afgelopen zondag sprak dominee Riemer zich uit over de brandstichting: “Gelukkig is alles goedgekomen en is er hard gewerkt om het gebouw schoon te krijgen. Ik kan me voorstellen dat de brandstichter nu ook naar dienst kijkt. Ik wil zeggen: het is niet goed dat je dit gedaan hebt, maar we vergeven je wel. Dat is ook wat Christus aan ons geleerd heeft. We vragen je, als jij je er schuldig over voelt, om je bij ons te melden zodat we er over kunnen praten.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice