27 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Oudste koor van Genemuiden stopt: na 96 jaar einde Lofstem

Geplaatst op: 13 januari 2021

De Christelijk Gemengde Zangvereniging ‘De Lofstem’ houdt op te bestaan. Corona deed het koor de das om. 

Het ledental liep al geruime tijd achteruit, voor de coronapandemie waren er nog 25 leden over. Nu er al maandenlang niet gezongen kan worden, besloten veel van de overgebleven leden dat het wel welletjes is geweest. De meerderheid van de voormalige leden was immers ook al 80-plusser.

Wat opvalt in de geschiedenisboeken is de bedrijvige geschiedenis. De Lofstem deed al snel mee aan concoursen en mocht in 1926 zelfs optreden voor de NCRV-radio. De afgelopen jaren zong het koor vooral omstreeks de christelijke feestdagen, in bejaardencentra en kerken en werkte het graag mee aan benefietconcerten.

De vereniging wil nu haar 60-persoons podium aanbieden. Deze staat in een overdekte aanhangwagen. Belangstellenden kunnen tot 31 januari bellen met 06 155 33 225.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice