28 maart 2024 Gebruikers online: 119
Agenda
Active creations

Online infobijeenkomst over energiezuinig wonen

Geplaatst op: 19 januari 2021

De gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland houden 2 februari een online informatiebijeenkomst over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Wethouder Rietman: ‘De webinars over het verduurzamen van de eigen woning blijken in een behoefte te voorzien. Al driehonderd Zwartewaterlanders hebben in 2020 aan zo’n webinar meegedaan. Uit de evaluaties blijkt dat ze dit hoog waarderen en ook daadwerkelijk stappen nemen om hun woning te verduurzamen.’

Deze online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ duurt een uur. Woningeigenaren worden geïnformeerd over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Welke mogelijkheden zijn er? Wat kost het én wat levert het op? Zij krijgen antwoord op vragen als ‘Mijn CV-ketel is aan vervanging toe, moet ik een nieuwe of is een warmtepomp ook een optie?’ Tijdens de bijeenkomst ontvangen deelnemers ook informatie over de mogelijke subsidies en regelingen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Deelnemers ontvangen gratis energiebespaartas en adviesgesprek

Na afloop van het webinar kunnen de deelnemers een gratis energiebespaartas bestellen. Deze tas met energiebesparende producten heeft een waarde van € 75,- en wordt gratis bezorgd. Per adres kan één energiebespaartas worden aangevraagd. Ook kunnen deelnemers gratis persoonlijk, telefonisch of via een videogesprek, energieadvies krijgen van een energieadviseur. Vele woningeigenaren hebben hiervan al gebruik gemaakt, waardoor hun huis verder is verduurzaamd.

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice