19 oktober 2021 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Bilder en ds. Bloemendal flink geschrokken van schade kerk

Geplaatst op: 25 januari 2021

Foto: Jan van Kleef

Zowel burgemeester Bilder als dominee Bloemendal ervaren de aanslag met vuurwerk op de Hervormde Kerk als schokkend. Tussen zondagavond en maandagochtend zijn meerdere ruiten van de kerk vernield met vuurwerk.

Burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland vindt de situatie erg vervelend: “Het is redelijk schokkend als je hoort dat mensen met dit soort (vuurwerk)bommen hier de boel onveilig maken. Dit vraagt om goed onderzoek, we nemen het ernstig op. Dat het een kerk is maakt het extra schokkend, voor heel veel mensen is dit een belangrijke plek.”

Dominee Adri Bloemendal van de Hervormde Kerk is ook geschrokken: “Je weet niet wat er achter zit. Ik durf niet te zeggen of de dader(s) opzettelijk de kerk als mikpunt hebben gekozen. Het lijkt er wel op, als je nagaat dat de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt ook al doelwit was deze maand. Je staat machteloos. Hopelijk worden de jongeren gepakt. Dat is goed voor de gemeenschap, maar ook voor de schuldige(n) zelf. Anders ben ik bang dat er weinig van ze terecht komt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice