19 oktober 2021 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Hervormde Kerk geteisterd door vandalisme

Geplaatst op: 25 januari 2021

Foto's: Jan van Kleef

Vandalen hebben vannacht huisgehouden in Zwartsluis. Meerdere ruiten van de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat zijn tussen zondagavond en maandagochtend vernield. Volgens de gemeente Zwartewaterland zijn ook enkele prullenbakken in het dorp gesloopt.

Vanmorgen ontdekte één van de gebroeders Horzelenberg de ravage bij het godshuis. Daarop belde de bewoner van de voormalige kosterswoning met een gemeentelid van de Hervormde Kerk. Aangezien er gisteravond stevige knallen door het dorp galmden, denkt men aan vuurwerkschade. “Waarschijnlijk is er illegaal vuurwerk afgestoken aan de achterkant van de kerk waardoor de ruiten zijn gesprongen”, vermoeden enkele omstanders maandagochtend.

De politie is maandagochtend op aandringen van aanwezigen naar de kerk gekomen om aangifte op te nemen en de schade te bekijken. Er is buurtonderzoek gedaan door de aanwezige agenten. Verder is direct gestart met het repareren van gesneuveld glaswerk. Vanuit de kerk gezien betreft het de ruiten links naast de preekstoel.

Het is de tweede keer deze maand dat een Godshuis doelwit is van deze nutteloze acties. Op 6 januari werd brand gesticht aan de zijkant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt aan de Zomerdijk. Resultaat: duizenden euro’s schade.

Tot dusver bekend zijn er ook drie prullenbakken gesloopt, waaronder in de Prinsessenbuurt. Gespuis blies deze op met vuurwerk. De politie, die via een 112-bellende buurtbewoonster was gealarmeerd, was te laat om een aanhouding te verrichten. Camerabeelden vanuit het Klein Lageland laten geen verdachte situaties zien.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice