19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Ook jongere in Zwartewaterland riep op tot rellen

Geplaatst op: 28 januari 2021

Het oproepen tot rellen is niet iets wat zich enkel voordoet in grotere steden. Daar kwam ook de politie Zwartewaterland achter woensdag. Agenten hebben een bezoek gebracht aan een jonge Hasselter die anderen ophitste en aanzette tot rellen.

De minderjarige jongen verklaarde dat hij het bericht als ‘geintje’ bedoelde. Wijkagente Charissa Borgmeier is niet te spreken over de actie: “Dit accepteren we niet. Men moet zich bewust zijn van de gevolgen die dit soort acties met zich mee kunnen brengen.”

Mede omdat de jongeman minderjarig is, bleef het bij een stevige waarschuwing van de dienders. Ook moest de jongeman op zijn account het bericht rectificeren en aangeven dat dit niet de bedoeling was geweest.

De jonge Zwartewaterlander mag de handjes dichtknijpen met de agenten in deze gemeente. In andere delen van Nederland komen mensen die opruiende berichten delen er minder goed van af. De snelrechter in Middelburg heeft woensdag vier mannen uit Goes veroordeeld tot cel- en werkstraffen voor het verspreiden van soortgelijke berichtgeving.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice