28 maart 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

Sluzigers werken aan ’s werelds langste pindaketting

Geplaatst op: 28 januari 2021

Foto's: Jan van Kleef

Bij De Veldschuur wordt 30 januari een poging gedaan het record van de langste pindaketting te verbreken. Ook Sluzigers zijn druk aan het rijgen. 

Mensen bij de dagbesteding in de Toesebolte hebben de afgelopen anderhalve week hard gewerkt om 33 meter aan pinda’s te rijgen. Er zijn heel wat pleisters geplakt, maar dat was het volgens de aanwezigen zeker waard. Met het grootste plezier hebben ze urenlang meegewerkt aan het record. Na het rijgen van de pinda’s mochten de ouderen creatief aan de slag met verf en kwast of met het maken van een kijkdoos.

Plan van De Veldschuur is om met scholen, verzorgingstehuizen en organisaties in de gemeenten Zwartewaterland en Staphorst de meeste pinda’s ooit aan een touw te rijgen. Doel is eentje van tenminste een 1 kilometer lang. Het initiatief voor de actie is tot stand gekomen om aandacht te vestigen op het weinige voedsel dat er ’s winters te vinden is voor de vogels. Met een heel lang koord vol pinda’s zullen de beestjes in en rondom de Olde Maten vast geholpen zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice