20 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Corona geen spelbreker bij mogelijke schaatspret

Geplaatst op: 4 februari 2021

Archieffoto: Henk Kuik

Mochten de weersomstandigheden zorgen voor een stevige ijsvloer, kan er wat betreft de gemeente en veiligheidsregio IJsselland gewoon geschaatst worden. Corona gooit geen roet in het eten, ook niet voor ijsbanen. Mensen dienen zich wel aan de geldenden maatregelen te houden.

Er ligt momenteel geen verbod op sporten in de buitenlucht. Wel heeft de KNSB een reglement opgesteld om coronaproof te kunnen schaatsen. Verder zal de gemeente, tegen de tijd dat er mogelijk geschaatst kan worden, contact hebben met ijsclubs om nadere maatregelen te nemen zoals bijvoorbeeld het instellen van looproutes en het plaatsen van hekken.

Toertochten worden op voorhand al niet toegestaan omdat deze vallen onder evenementen. Mocht het er daadwerkelijk op gaan lijken dat ijsbanen open kunnen, zal meer duidelijk worden over de nodige regelgeving. De mogelijkheid om ijsbanen te openen tijdens de lockdown geldt voor heel Overijssel. Zwartsluis heeft geen officiƫle ijsbaan die door ijsclub Concordia schaatsklaar wordt gemaakt. Zodra de Arembergergracht en de vijver bij DESZ sterk genoeg zijn, veegt de vereniging de banen daar wel schoon.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice