4 maart 2021 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

IJskwaliteit holt achteruit vanwege schaatsdrukte (video)

Geplaatst op: 12 februari 2021

Een flink wak in een zijtak van de Arembergergracht.

De toestand van het ijs is er vrijdag niet veel beter op geworden. Duizenden liefhebbers gleden vandaag de Kop van Overijssel door, maar duidelijk was dat de ijsvloer daar niet op zat te wachten. Tegen het einde van de middag gingen er in meerdere personen door het ijs. 

Toch vormden de uitgestrekte meren een groot genot voor menig schaatsliefhebber. Door sneeuwval en wind was het ijs op de kleinere sloten van mindere kwaliteit. De Arembergergracht was wél goed begaanbaar, maar ook daar vormden zich naar mate de middag vorderde veel wakken.

IJsclub Concordia liet vanmiddag weten dat het ijs nog niet zit te wachten op zulke grote groepen mensen. Op de Arembergergracht ligt 6 centimeter, in de Barsbeek en op de vijver bij DESZ gaf het meetlint vandaag 7 centimeter aan.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice