29 maart 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Politie surveilleert extra in jacht op vuurwerkafstekers

Geplaatst op: 16 februari 2021

Zo langzamerhand kijken veel Sluzigers niet meer vreemd op van de enorme knallen die ’s nachts en s’ avonds door het dorp galmen. Al enkele weken is het bijna dagelijks raak.

Woensdagavond dacht de politie de hoofdprijs in de wacht te slepen, maar het bleek een valse bingo. Agenten controleerden een persoon maar vanwege gebrek aan bewijs kon niet worden overgegaan tot aanhouding. Tot een échte heterdaad is het de afgelopen periode dan ook nog niet gekomen. Toch is de politie overtuigd dat er genoeg wordt gedaan om de dader(s) op te sporen.

“We hebben de afgelopen periode veel meldingen gehad van vuurwerkoverlast. Collega’s houden dit nauwgezet in de gaten, we surveilleren vaker en maken extra rondes langs de plekken waar we meldingen over hebben binnengekregen. Het heeft onze aandacht. Daarnaast werken we samen met buurtpreventie, we trekken hierin samen op om alle overlast nauw in de gaten te houden. We houden het nauwlettend in de gaten en nemen alle meldingen serieus”, aldus een woordvoerder van de politie.

Twee weken vond de politie al een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk bij een bewoner van de Beatrixstraat. Toen gaf de politie aan dat deze persoon zich later op het bureau moest melden om de zaak verder af te handelen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice