29 maart 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Bergingsactie op Zwarte Water resulteert in bijzondere vangst

Geplaatst op: 1 maart 2021

Foto: Pieter Polman

Een grote bergingsactie op het Zwarte Water bij Hasselt resulteerde vanmorgen in een bijzonder resultaat. De politie en duikbedrijf Schuite uit Zwartsluis verwachtten namelijk een auto te vinden, maar dat pakte toch anders uit.

Een vissersboot had recent contact opgenomen met de politie omdat hij op zijn sonartechniek een auto gezien dacht te zien op de bodem van de rivier. Een politieschip had ook de nodige metingen verricht en ook daaruit bleek dat het stuk ijzer op de bodem inderdaad de contouren had van een auto.

Afgelopen week werden de voorbereidingen getroffen voor een bergingsactie. Omdat er mogelijk nog een lichaam in de ‘auto’ kon zitten, werd ook het forensische onderzoeksteam richting Hasselt gestuurd. Daarnaast wilde de politie de auto controleren op sporen, omdat het voertuig wellicht na een misdrijf gedumpt zou kunnen zijn.

Nadat aan de hand van doorgegeven coördinaten de locatie inzichtelijk was, gingen de duikers te water. “Maar op ongeveer 3,5 meter diepte vonden we geen auto maar een oud opduwertje die daar een keer gezonken is”, vertelt Luciën Schuite van het gelijknamige duikbedrijf. Het scheepswrak werd vervolgens via een kraan van een waterbouwer uit Sliedrecht omhoog gehaald.

Veel was er niet meer van over, vermoedelijk lag het vaartuig al jarenlang op de bodem. “We hebben geen sporen aangetroffen die de situatie verdacht maken”, besluit een politiewoordvoerder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice