6 december 2023 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Voorwaardelijke celstraf geëist na mishandeling bij keetfeest

Geplaatst op: 8 maart 2021

Tegen een twintiger uit Genemuiden is maandag een onvoorwaardelijke taakstraf van 180 uur geëist en één maand voorwaardelijke celstraf  over een proeftijd van twee jaar. 

Tijdens een Genemuider keetfeest in 2018 kreeg de verdachte het aan de stok met een andere feestvierder. Daarop zou de verdachte het slachtoffer zo hard hebben gestompt, dat hij enkele tanden verloor en meerdere breuken in zijn kaak opliep. Volgens de advocaat van verdachte is er niet opzettelijk geslagen: “Cliënt wilde zich verdedigen nadat het slachtoffer hem bij de keel greep. Hij duwde hem van zich af en het slachtoffer kwam met zijn gezicht op de klinkers, zo ontstond dat letsel.”

Over twee weken doet de rechter uitspraak. Ook zal dan blijken in hoeverre een vordering van het slachtoffer wordt toegekend. Hij wil namelijk dat verdachte hem 5438,74 euro gaat betalen. Ongeveer de helft van dat bedrag is materiële schade, zoals tandartskosten. De andere helft bestaat uit smartegeld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice