17 april 2021 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Pasen in de Slingerbeek

Geplaatst op: 5 april 2021

Vorig jaar heeft de Slingerbeek vanwege de coronacrisis geen paasactiviteit kunnen organiseren. Maar dit jaar wilde de buurt het niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd een andere opzet bedacht dit keer.

Elk gezin heeft zaterdagavond een set gekleurde eieren gekregen om deze in hun eigen tuin te verstoppen. In de gehele Slingerbeek zijn posters verdeeld die door de bewoners achter de ruiten zijn geplakt. Op deze posters stonden allerlei afbeeldingen van paashazen met eieren. Zondag tussen 09.30 en 10.00 uur kregen alle deelnemende kinderen een paastasje uitgereikt aan de voordeur met daarin de opdrachten en een aantal knutsel spulletjes.

Voor de jongste kinderen was de opdracht om het aantal eieren op de posters te tellen en voor de oudere kinderen stond op elke poster een opdracht. Tevens kregen de oudere kinderen nog een gesloten enveloppe die pas geopend mocht worden na 12:00 uur. Als afsluiting hebben de kinderen de enveloppe geopend waarin stond dat er nog vier (4) eieren verstopt waren in de Barsbeek.

De rest van de dag zijn de posters blijven hangen en konden alle kinderen vanuit de Barsbeek deelnemen aan de posteractie. Al met al een hele geslaagde actie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice