29 maart 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

SMG Groep zet na brand schouders eronder

Geplaatst op: 9 april 2021

Foto: Klaas Jansen

De brand op paasmaandag bij de vestiging van de SMG Groep aan de Randweg in Hasselt heeft er flink ingehakt, geeft Barbara Brundel aan. Zij is samen met haar man Pieter eigenaar van dit grafisch bedrijf.

“De buitenkant van het gebouw toont door het snel handelen van de brandweer weinig sporen van de brand, maar door de enorme hitte is een deel van de dakconstructie aangetast. Van de vier drukpersen zijn er in ieder geval door roestvorming drie onherstelbaar beschadigd en dat geldt wellicht ook voor de vierde pers. De oorzaak van de roest komt door de brand met extreem hoge temperaturen. Hierdoor ontstaat chloorgas en krijg je roestvorming op de machines. De verwachting is dat de oorzaak van de brand niet valt te achterhalen. Het vaststellen van het totale schadebedrag is complex en laat nog wel enige tijd op zich wachten. Maar we hebben de verzekeringen goed op orde”, zegt Brundel.

Het gaat maanden duren voordat alles is hersteld en het bedrijf in Hasselt weer volop kan draaien. Wel is het mogelijk om in een hiervoor geschikt deel van het magazijn al op kortere termijn een aantal drukpersen te plaatsen. 

“Direct naar de brand zijn wij met z’n allen volop aan de slag gegaan om de productie op onze andere locaties in Duiven en Emmen zoveel mogelijk op te schalen. Dit is mede mogelijk om een al aanwezige nieuwe pers eerder in bedrijf te nemen en een al verkochte oudere pers tijdelijk weer te laten draaien. Daarnaast kan een deel van de productie worden ondergebracht bij een aantal andere drukkerijen waarmee we goede contacten onderhouden. Voor de klanten betekent dit een overzienbare vertraging van de levering van drukwerk. Met een klein team dat vanwege corona veelal vanuit huis werkt, is dit de afgelopen dagen allemaal in snel tempo geregeld. Een deel van het productiepersoneel, waarvan een groot deel uit Hasselt komt, is nu aan de slag op onze andere locaties”, vertelt de onderneemster.

“Wij zijn trots op de getoonde enorme inzet en veerkracht van ons personeel en de hartverwarmende medewerking van andere bedrijven. Natuurlijk worden wij niet beter van deze brand maar met z’n allen komen wij eruit en zien de toekomst optimistisch tegemoet.” 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice