20 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

‘Sluziger ouderen zien bovenal uit naar coronaloze zomer’

Geplaatst op: 15 april 2021

Lia Ruitenberg en Monique Platel (r) aan de Purperreigerlaan. (Foto: Jan van Kleef)

Welzijn Zwartewaterland reed vanmorgen met koffie en koek langs tientallen ouderen en mantelzorgers in Zwartsluis. Mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg en welzijnsconsulent Monique Platel wilden na een jaar zonder activiteiten weer even kijken hoe het gaat met hun vrijwilligers en deelnemers. De dames merkten op dat ouderen eenzaamheid lastig vinden, maar dat ze vol frisse moed uitzien naar een coronaloze zomer.

Ruim 80 huishoudens in Zwartsluis maken gebruik van de activiteiten die Welzijn Zwartewaterland organiseert. Denk bijvoorbeeld aan koffiedrinken in Sluuspoort, biljarten of kaarten in de Toesebolte of computerlessen voor beginners. Niet alleen ouderen kunnen aanschuiven voor gezelligheid, ook mantelzorgers zijn welkom. Lia Ruitenberg biedt graag een luisterend oor en beantwoord vragen over mantelzorg.

“Tijdens corona liggen veel activiteiten stil. We hebben natuurlijk niet stilgezeten, zo deelden we kleine attenties uit en hebben we een telefooncirkel opgericht. Echter bleven de face-to-face gesprekken achterwege. Daarom zijn we vanmorgen langs al onze vrijwilligers en deelnemers in Zwartsluis geweest voor een kop koffie of thee. Je merkt dat de ouderen in Zwartsluis uitzien naar het lekkere weer zodat ze minder binnen hoeven te zitten. De komst van de zomer maakt de coronasituatie dus dragelijker. Veel mensen zijn ook blij dat er een vaccin is zodat we over een poosje weer kunnen beginnen met activiteiten”, vertellen Lia en Monique.

Ouderen of mantelzorgers die ook (veelal kosteloos) gebruik willen maken van Welzijn Zwartewaterland kunnen vrijblijvend contact opnemen met dit initiatief via 06 82385647.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice