29 maart 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Ook Beltiger brommernacht van de baan, politie gaat controleren

Geplaatst op: 21 april 2021

Het traditionele Luilakken (brommerrijden in de nacht) zoals in Sint Jansklooster, Belt-Schutsloot en Vollenhove vindt volgens de gemeente Steenwijkerland niet plaats. Aangezien Koningsdag dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaat, zijn hiermee ook alle activiteiten rond deze dag afgelast waaronder Luilakken.

Burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland vertelt: “Ook dit jaar kan het Luilakken in Steenwijkerland vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen niet doorgaan. Hoewel we op de goede weg zijn, hebben we het coronavirus nog niet onder controle, De kans op besmetting is nog steeds aanwezig. Het door laten gaan van Luilakken is daarmee dan ook onverantwoord. Het risico dat mensen te weinig afstand houden en met elkaar in contact komen is te groot”.

Via de contactpersonen zijn zoveel mogelijk brommerrijders op de hoogte gebracht dat het Luilakken dit jaar niet doorgaat. De politie ziet er volgens de gemeente streng op toe dat het Luilakken niet plaatsvindt. Mochten er mensen zijn die ondanks het verbod toch gaan Luilakken, dan kunnen ze rekenen op een boete.

“Ik begrijp dat het opnieuw niet doorgaan van het Luilakken jammer is, maar ga er wel van uit dat, net als vorig jaar, de coronamaatregelen nageleefd worden. Want alleen op deze manier krijgen we het virus onder controle”, aldus Rob Bats.

Eerder liet ook de gemeente Zwartewaterland weten dat het brommerrijden in die gemeente dit jaar niet door kan gaan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice