7 mei 2021 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Zwartsluis herdenkt oorlogsslachtoffers (video)

Geplaatst op: 4 mei 2021

Fotoserie: Jan van Kleef

In het kader van de Nationale Dodenherdenking werden vanmorgen in Zwartewaterland op verschillende plekken oorlogsslachtoffers herdacht. Omdat publiek helaas niet welkom was, zijn er opnames gemaakt zodat iedereen toch de herdenking digitaal kan bijwonen.

Burgemeester Bilder legde kransen namens de gemeente in Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis en aan de Kamperzeedijk. Daarnaast waren er ter plaatse ook afgevaardigden aanwezig van onder andere herdenkingscomités en Oranjeverenigingen. In Zwartsluis waren Anja Bos en Barend Vinke aanwezig om de kransen te leggen. Bekijk hieronder de video van de kransleggingen bij de Joodse begraafplaats en op de algemene begraafplaats. Onder de video staat een fotoserie, met daarin ook beeldmateriaal van de kinderen die namens De Aremberg en De Wijngaard bloemen mochten leggen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice