25 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Gloednieuwe steiger aan kolk opgeleverd

Geplaatst op: 6 mei 2021

Fotoserie: Jan van Kleef

De gloednieuwe steiger aan de kolk langs het Singel is klaar voor gebruik. Donderdagochtend mocht Wiers Waterbouw de steiger opleveren aan de gemeente Zwartewaterland.

Wethouder Knol is tevreden met de bouw van deze steiger: “Nu de brug over de Arembergerstraat klaar is, is het centrum van Zwartsluis toegankelijk voor (fluister) bootjes en sloepen uit de Wieden. Dag-gasten die per boot naar Zwartsluis komen kunnen nu in het centrum afmeren. Dit maakt Zwartsluis in de toekomst extra aantrekkelijk als tussenstop voor een boodschap, om een terrasje te pakken of om even een hapje te eten. Daarnaast kunnen toeristen makkelijk een bezoek brengen aan Sluuspoort.”

Inwoners en organisaties in Zwartsluis hebben een plan gemaakt om de leefbaarheid te vergroten. Eén van de acties uit het Leefbaarheidsplan is het versterken van het toerisme in Zwartsluis als economische motor. De aanleg van de steiger is hiervan een belangrijk onderdeel. Jan Wiers is ook tevreden over het verloop van de werkzaamheden. De steiger is binnen twee maanden gebouwd en nu dus klaar voor zomerse doeleinden. Wiers heeft tevens de fontein in de kolk gerepareerd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice