23 mei 2022 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Kerken roepen op om deel vakantiegeld te doneren

Geplaatst op: 8 mei 2021

De diaconieën van de Sluziger kerken hebben samen een actie opgezet omdat ze, juist in deze moeilijke tijd, extra willen inzetten op verbondenheid met elkaar. De kerken roepen dan ook op om een deel van het vakantiegeld af te staan.

Jan Timmerman vertelt namens de kerken: “Mensen met een krappe beurs hebben het in deze crisistijd extra moeilijk, want er is geen buffer voor onverwachte uitgaven en soms vallen ook inkomsten nog weg. Door het coronavirus beseffen we eens te meer hoe belangrijk sociaal contact en samenleven is. Wat was het vanzelfsprekend om elkaar te ontmoeten: bij de koffie, op de sportclub, in de kerk, in familiesfeer, bij vrienden.”

“Wat was het ook vanzelfsprekend om op bezoek te gaan, er op uit te gaan, plannen te maken voor mooie vakanties. Wellicht gaan uw vakantieplannen nu (weer) niet door. Weet u dat er veel mensen zijn die ook in ‘gewone tijden’ alleen maar kunnen dromen van uitjes en vakanties, omdat het voor hen onbetaalbaar is”, vertelt Timmerman.

“In mei ontvangen veel mensen vakantiegeld. Wat is er mooier om daarvan te delen met mensen die weinig of niets hebben?”, roepen de kerken op. Met deze actie willen de kerken stilstaan bij de realiteit van armoede in de eigen buurt én concreet iets voor elkaar betekenen.

Een gift overmaken kan tot en met 11 juni 2021 via IBAN NL60 RABO 0373 7111 66 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk Zwartsluis o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen. Bij het Reclameblad van 11 mei wordt een folder met meer informatie over deze actie bezorgd. “Daarin wordt ook aangegeven wanneer u voor een bijdrage in aanmerking komt. Schroom niet om u aan te melden”, zegt Timmerman.

Mensen die vragen hebben kunnen mailen naar info@deopenpoortzwartsluis.nl of contact opnemen via 06-51198008. “Iedere bijdrage is welkom! Uw gift is aftrekbaar voor de belasting”, besluiten de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice