23 september 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Kantine van DESZ ondergaat flinke metamorfose

Geplaatst op: 21 mei 2021

Fotoserie: Henk Kuik

Leden van voetbalvereniging DESZ zitten, als alles volgens plan verloopt, deze zomer in een gloednieuwe kantine. De voorbereidingen zijn achter de rug en daarom is de verbouwing in volle gang.

Atze ten Klooster en Herman Mones zijn maar wat blij dat de voetbalkantine gemoderniseerd wordt. “Dit jaar bestaat DESZ 75 jaar. Dat leek ons een mooie reden om de 35-jarige kantine een make-over te geven. Vorig jaar hebben we als bestuur daarvoor de eerste stappen gezet. Het was ook wel nodig. Op een verbouwing in de keuken na, is er namelijk nooit iets aan gebeurd”, weet Atze te vertellen. “Dat klopt. De indeling van de kantine blijft overigens het zelfde, we richten ons voornamelijk op het interieur”, vult Herman aan.

Eigelijk wilde DESZ haar kantine in de zomermaanden juli en augustus opknappen. “Maar de kantine is momenteel toch niet open, dus we hebben de werkzaamheden naar voren gehaald. We zijn nu drie weken aan de gang. Eerst hebben we alles leeggehaald en momenteel is Pierik druk bezig met het stukadoorswerk. Vervolgens gaan de schilders aan de slag en daarna de timmermannen. Tot slot komt er een nieuwe licht- en geluidsinstallatie. Als alles dan volgens plan verloopt, zijn we half juli klaar”, vertelt Ten Klooster.

De voetbalclub is grotendeels afhankelijk van vrijwillige vaklui die de club een warm hart toedragen. “Wat dat betreft hebben we geluk dat zoveel mensen ons willen helpen. En de ingeschakelde sponsoren wilden hun medewerking van harte verlenen”, concluderen Atze en Herman. De heren zijn erg benieuwd naar het eindresultaat: “Er komt ook een prachtige fotowand en het meubilair wordt gedeeltelijk vervangen. Hopelijk zitten we hier deze zomer in een prachtige kantine waar DESZ trots op mag zijn.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice