19 oktober 2021 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Kinderboekenschrijver Hans Kuyper bezoekt Aremberg 

Geplaatst op: 3 juni 2021

Groep 4 van OBS Aremberg heeft dinsdag bezoek gehad van kinderboekenschrijver Hans Kuyper. Hij is onder andere bekend van de boeken ‘Achter de Draad’ en ‘Walviseiland’. Naast kinderboeken schrijft Hans ook boeken voor oudere kinderen en poëzie. De Aremberg was een van de gelukkige scholen die was ingeloot voor het digitale bezoek, dat werd aangeboden door de Bibliotheken van Zwartewaterland. 

De voorbereidingen van het bezoek waren al twee weken geleden begonnen. Op school werd een grote doos met boeken van Hans bezorgd die de kinderen konden lezen. Ook moesten er natuurlijk allemaal vragen bedacht worden die ze aan Hans konden stellen. Eén van de vragen die werd gesteld aan de schrijver was hoeveel kinderboeken hij inmiddels had geschreven. Dit bleken er inmiddels duizend te zijn. Ook vertelde hij wanneer hij begonnen was met schijven en hoe ontzettend leuk hij het nog steeds vindt om te doen.

Naast het beantwoorden van de vragen van de kinderen las Hans ook veel voor uit de boeken die hij heeft geschreven. “Lezen is ontzettend belangrijk voor kinderen, jong en oud. Naast het vergroten van de kennis en de woordenschat van kinderen, leert het kinderen ook zich in te leven in de hoofdrolspelers van het verhaal en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten”, aldus de school. De Aremberg schenkt dan ook veel tijd aan het lezen en voorlezen in de klas. “Een bezoek van een echte schrijver en hem vragen mogen stellen maakt dit natuurlijk extra leuk”, besluit het personeel van de Aremberg.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice